Je mag eindelijk rijden – hoe zit het met je verzekering?

Je mag eindelijk rijden – hoe zit het met je verzekering?

Ben jij bezig met je rijbewijs halen? Of heb je net je rijbewijs al gehaald? Dan kun je eindelijk een auto kopen en zonder instructeur de weg op! Toch zijn er nog wat kleine zaken die je eerst even moet regelen. Je autoverzekering bijvoorbeeld. Vooral voor jongeren kunnen de verschillen in premies hoog oplopen. Daarom is het verstandig om meerdere autoverzekeringen te vergelijken.

Nog geen 24 jaar?

Verzekeraars schatten jongere rijders risicovoller in dan oudere bestuurders. Sommige autoverzekeraars accepteren überhaupt geen jongeren. Bij veel andere verzekeraars betaal je totdat je de leeftijd van 24 jaar bereikt een toeslag. Zo kan je premie voor je autoverzekering hoog oplopen. Daarom is het altijd verstandig om even goed meerdere verzekeraars te vergelijken. Wees gerust, het is niet zo moeilijk als het lijkt.

Vergelijken binnen enkele minuten

Binnen een paar minuten kun je de goedkoopste autoverzekering via Autoverzekering.nl vinden. Je vult onder andere je kenteken, postcode en je geboortedatum in en je krijgt een overzicht te zien van alle verzekeraars die ook jongeren accepteren. Daar zie je direct welke autoverzekering voor jou de beste deal heeft. Je kunt meerdere autoverzekeringen vergelijken op prijs en kwaliteit van de polisvoorwaarden.

Welke dekking heb je nodig?

De beste dekking is vaak afhankelijk van de leeftijd van de auto. Vaak wordt het volgende aangeraden:

  • WA: voor auto’s ouder dan 8 jaar.
  • WA+: voor auto’s tussen de 4 en de 8 jaar.
  • Allrisk: voor auto’s jonger dan 4 jaar.

De WA dekking minimaal verplicht in Nederland. Het is de minst uitgebreide, maar ook de goedkoopste dekking. Deze vergoedt alleen schade die jij met jouw auto aan een ander aanricht. Wil je ook schade aan je eigen auto vergoed krijgen wanneer dit jouw schuld is? Dan kun je kiezen voor een allrisk dekking. Let op: vooral als je auto wat ouder is, betaal je erg veel premie, terwijl je voor oudere auto’s niet heel veel meer vergoed krijgt.

Extra tips?

Wil je nog wat meer informatie voordat je gaat kijken welke autoverzekering voor jou de beste keuze is? Dan kan je ook kijken op Overstappen.nl/autoverzekering voor nog meer autoverzekering tips.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *