Schadevrije jaren opbouwen

Jongeren kunnen schadevrije jaren opbouwen op autoverzekering ouders

Een autoverzekering ouders geeft jongeren de kans om schadevrije jaren op te bouwen om daarna bij aanschaf van een eigen auto meteen van de no-claimkorting kunnen profiteren. De ANWB heeft deze constructie autoverzekering ouders en opbouwen van schadevrije jaren door jongeren opgezet.

Schadevrije jaren autoverzekering ouders

Jongeren in de leeftijd van 17 of 18 die hun rijbewijs hebben gehaald, kunnen van de mogelijkheid gebruikmaken om zich te registreren op de autoverzekering ouders. De jongere hoeft daarvoor niet over een eigen auto te beschikken, maar kan door het rijden in de auto van een van de ouders laten zien verantwoord rijgedrag te tonen.

De verzekeraar heeft laten weten dat jongeren die zich registreren op de autoverzekering ouders op 25-jarige leeftijd al bijna volledig in aanmerking komen voor de hoogste no-claimkorting. Uiteraard moet er in de tussenliggende periode dan geen schade geclaimd zijn, want dan gaat de vlieger niet op.

Eerste eigen auto verzekeren

Als een jongere zich geregistreerd heeft op de autoverzekering ouders na het behalen van het rijbewijs, dan kan er na acht jaren schadevrij op de polis van de ouders te hebben gereden een korting van 80 procent krijgen op de premie van de eerste autoverzekering die de jongere zelf gaat afsluiten.

Bij de aankoop van de eerste eigen auto is de jongere zelf autobezitter en verplicht om zelfstandig daarvoor een WA verzekering af te sluiten. Door de registratie op de autoverzekering polis kan daarna meteen geprofiteerd worden van een no-claimkorting op basis van het aantal opgebouwde schadevrije jaren.

De korting kan indien er optimaal geprofiteerd wordt van deze mogelijkheid wel oplopen tot 600 euro als er sprake is van een korting van 80 procent. Het is voor jongeren die thuis wonen en in de auto van een van de ouders rijdt, zeker een uitkomst om zich te registreren op de autoverzekering ouders.