Hoe kies je de juiste verzekering?

Hoe kies je de juiste verzekering?

Het kan soms lastig zijn om een juiste verzekering te kiezen. Er zijn veel punten waar je op moet letten: de premies, de voorwaarden, de service. Daarnaast wil je als student natuurlijk een zo goedkoop mogelijke verzekering met de juiste service en hulp wanneer je dit nodig hebt. In dit artikel vertellen we je meer over de verschillende soorten verzekeringen, zodat jij makkelijker kan beslissen welke verzekering bij je past.

WA verzekering

Een WA-verzekering is wettelijk verplicht voor elke auto. Met deze verzekering ben je alleen verzekerd voor de schade die je aan andere auto’s toebrengt. Heb je schade aan je eigen auto, dan zul je dit zelf moeten betalen. De premie bij een WA-verzekering is laag, omdat je voor weinig verzekerd bent. Wanneer je denk weinig risico te lopen op schade is dit dus zeker de goedkoopste optie. Deze verzekering wordt vaak gekozen voor oudere auto’s.

WA+ verzekering

Met een WA+ verzekering ben je voor net iets meer verzekerd dan bij een WA-verzekering. Een WA+ verzekering dekt de schade die je aan anderen toebrengt, maar dekt ook enkele schade aan je eigen auto. Denk hierbij aan ruitschade, diefstal of een botsing met een dier. Bij een WA+ verzekering betaal je meer premie dan bij een WA-verzekering, maar heb je wel iets meer zekerheid. De premie is te verlagen door een hoger eigen risico te nemen bij je verzekeringsmaatschappij. Zo betaal je per maand een lager bedrag en betaal je alleen extra wanneer je schade hebt.

All Risk verzekering

Wil je graag nog meer zekerheid? Ga dan voor de All Risk verzekering, met deze verzekering ben je verzekerd voor schade aan anderen en schade aan je eigen auto. Zo ben je dus ook verzekerd voor onder andere vandalisme, te water raken en slippen. Ook bij een All Risk verzekering kun je de premie verlagen door een hoger eigen risico te nemen.  Op deze manier betaal je alleen het eigen risico bij autoschadeherstel. Een All Risk verzekering is de hoogste verzekering die je kunt kiezen voor een auto, de verzekering wordt daarom vaak gekozen voor nieuwe auto’s.

130 gedachten over “Hoe kies je de juiste verzekering?

Reacties zijn gesloten.