Geld besparen door een auto te importeren

Geld besparen door een auto te importeren

Ben afgelopen zomer afgestudeerd officieel van mijn studie aan de UVA. En sinds kort heb ik ook een baan! Dat is snel! Maar nu zit ik wel met een probleempje. Mijn werk is in Eindhoven! Dat is nogal een eind. Dus ik heb echt een auto nodig. Maar natuurlijk niet veel geld voor handen. Ben net afgestudeerd!

Enfin, een maat van mij die zat in eenzelfde situatie. Waar hij mee kwam: hij importeerde een tweedehands auto uit Duitsland voor een schijntje. Het zit zo, dat Duitse automarkt is veel gunstiger dan de Nederlandse. Dat komt o.a. door beleid van de overheden. Maar daar wil ik je niet mee vervelen. Waar het op neer komt en wat je dus in je oren moet knopen: auto kopen in Duitsland is veel goedkoper, zelfs met BPM en import kosten opgeteld. Dan nog is het duizenden Euro’s goedkoper om te importeren.

Je moet er alleen wel wat moeite voor doen. Maar zelfs dat eigenlijk niet meer. Als je een deel van de kosten die bespaard worden nu inzet om een professioneel auto import bedrijf de import te laten verzorgen, dan ben je alsnog veel goedkoper uit maar heb je geen omkijken meer. Wij hebben Easyimport ingezet om dit voor ons te verzorgen.

Waar ze ook mee helpen is het vinden van de meest gunstige BPM berekening. Hoe de vork op dit vlak precies in de steel steekt, dat lees je hier. Er zijn namelijk meerdere manieren om zo een BPM te berekenen, en kan nogal verschillen. Door hier slim mee om te gaan kan men nog enkele honderden zo niet duizenden Euro’s besparen.

Enfin, ik heb uiteindelijk een tweedehands Opel gekocht in Duitsland voor een peulenschil. Super goedkoop, maar een zeer solide betrouwbare auto. Ik ben er zeer blij mee, en ik denk dat ik voortaan, als de regels zo blijven altijd maar een auto importeer bij toekomstige aankopen.

719 gedachten over “Geld besparen door een auto te importeren

Reacties zijn gesloten.