Ben je 18 en wil je een autoverzekering afsluiten? Dat is een dure grap…

Ben je 18 en wil je een autoverzekering afsluiten? Dat is een dure grap…

Net 18 geworden en je rijbewijs gehaald? Leuk, maar de WA-autoverzekering die je nodig gaat hebben voor je eigen auto is een dure grap! Uit onderzoek is gebleken dat je al snel 1800 tot 2000 euro per jaar betaald als 18-jarige aan een WA-autoverzekering, tot wel 200% meer dan een 25-jarige! Waar dit verschil vandaan komt en tips voor het afsluiten van een goede autoverzekering kom je achter na het lezen van dit artikel, in samenwerking met Overstappen.nl/autoverzekering.

Kun je overal een WA-autoverzekering afsluiten op je 18e?

Niet alle verzekeraars bieden de WA-autoverzekering aan voor 18-jarige autobestuurders. Voorbeelden hiervan zijn de verzekeraars Inshared en Zelf.nl. Deze verzekeraars vinden de premie die ze zouden moeten vragen voor het verhoogde risico te hoog. Daarom hebben ze besloten om voor deze categorie jongeren helemaal geen WA-autoverzekering aan te bieden. Voor een all-risk autoverzekering kun je nog wel terecht bij Inshared.

Waar komt dit prijsverschil vandaan?

Volgens de verzekeraars is de hogere prijs gerechtvaardigd doordat de 18-jarigen een hogere kans hebben op een ongeluk dan iemand van boven de 25. Dit blijkt uit de statistische cijfers van auto ongelukken in Nederland van de afgelopen jaren. Niet zo gek dus, dat bij een hoger risico ook een hogere premie hoort. Maar wel erg jammer voor diegene die zich netjes aan de regels houdt maar volgens zijn leeftijd wel tot een groep behoort met hoger risico. Daarom hieronder een aantal tips voor het afsluiten van je autoverzekering.

Tips voor het afsluiten van een autoverzekering

Ten eerste is het altijd verstandig om goed onderzoek te doen naar verschillende aanbieders. De prijzen per verzekeraar verschillen sterk en een beetje research kan een mooi bedrag per jaar besparen. Hiervoor kun je bijvoorbeeld terecht op www.Autoverzekering.nl. De plek voor autoverzekeringen vergelijken, voor een goede vergelijking van de prijzen. Kijk daarnaast goed naar de dekking van je autoverzekering. Heb je een nieuwe auto gekocht met 0 kilometers op de teller dan is een all-risk autoverzekering aan te raden. Verder kan een verhoogd eigen risico ook een fijne besparing zijn wanneer je een verstandige en voorzichtige bestuurder bent. Ga je niet buiten Nederland rijden met je auto dan heb je geen buitenlanddekking nodig, dit scheelt ook weer op je premie.

 

 

211 gedachten over “Ben je 18 en wil je een autoverzekering afsluiten? Dat is een dure grap…

Reacties zijn gesloten.