Auto lening afsluiten

Auto lening afsluiten

Tegenwoordig rijdt iedereen rond in een auto en voor velen is een auto ook onmisbaar. We reizen overal naartoe, naar het werk, naar school om de kinderen te brengen, naar de supermarkt voor boodschappen en naar de andere kant van het land voor een familiebezoekje.

Het kan zijn dat je toe bent aan een nieuwe auto, bijvoorbeeld omdat het gezin wordt uitgebreid of omdat je juist zuiniger wil gaan rijden. De aankoop van een nieuwe auto kan op verschillende manieren worden gefinancierd. Veelal wordt er gekozen om dit van het spaargeld te betalen maar mocht dit niet haalbaar zijn kun je ook een autolening afsluiten.

Je auto financieren met een persoonlijke lening

Er zijn verschillende partijen die een autolening aanbieden, zoals een financiering die via de autogarage wordt aangeboden, via de bank of een andere leningverstrekker. Geld lenen kan op verschillende manieren.

Bij een persoonlijke lening wordt door de bank geld verstrekt wat nodig is voor het kopen van de auto, dit bedrag dien je terug te betalen (met rente) in termijnen die vooraf worden afgesteld. Je auto financieren met een persoonlijke lening is erg fijn omdat je vooraf precies weet waar je aan toe bent.

Houd er wel altijd rekening mee dat de rente van een lening erg hoog is. Indien het niet noodzakelijk is alle kosten voor de auto te lenen zou je er ook voor kunnen kiezen om een deel spaargeld te gebruiken en een deel te lenen. Zo houd je de kosten wat lager.

Op zoek naar de voordeligste autolening

Op Lenary.nl vind je tips om zo goedkoop mogelijk een autolening af te sluiten. Er wordt aangeraden om zoveel mogelijk onderzoek te doen voordat je daadwerkelijk een lening afsluit. Deze website kan je hierbij helpen.

Om geld te lenen voor een auto hoeft het niet perse om een nieuwe auto te gaan, dit kan net zo goed een tweedehands auto zijn. Vergelijk verschillende leningen en bekijk wat het beste bij je past zodat je niet voor verrassingen komt te staan.