Repatriëring

Repatriëring

Ooit krijgt u misschien te maken met een bergingsbedrijf. Bijvoorbeeld omdat uw auto niet meer rijdt en stilstaat langs de weg of als u betrokken bent geweest in een ongeluk. Ook als een auto of vrachtwagen in het buitenland strandt dan is het soms lastig om deze op eigen kracht weer terug naar Nederland te brengen.Bergingsbedrijven helpen hierbij de coördinatie en uitvoering van dit proces van je over te nemen.

Slepen vanuit het buitenland

Als je pech of schade krijgt in het buitenland kan je ervoor kiezen de auto in Nederland te laten repareren. In dat geval kun je de auto niet zelf terugrijden naar huis en zal het verplaatsen van de auto moeten gebeuren door middel van een sleepwagen of grote aanhanger. Als je ervoor kiest de auto in het buitenland te laten repareren kan het herstel soms langer duren dat je verblijf. Ook dan is het niet mogelijk de auto zelfstandig terug te halen naar Nederland en kun je de diensten inschakelen van een bergingsbedrijf. Repatriëring wordt vaak gedaan door een afsleepwagen, maar voor grotere voertuigen als vrachtauto’s of bussen kan het nodig zijn een uitschuifbare semi-dieplader of low-deck aanhanger te gebruiken.

Noodreparaties

Soms kan het nodig zijn dat er aan het voertuig voor de repatriëring ter plekke een reparatie wordt uitgevoerd. Deze noodreparaties maken ook deel uit van de diensten van bergingsbedrijven. Verder kan het bedrijf je vaak helpen met het vaststellen en in kaart brengen van de schade en gevolgen van het ongeval, wat in het buitenland nog al eens een moeilijke klus kan zijn. Ook regelen ze de officiële papieren zaken die nodig zijn voor het terugslepen van de auto naar Nederland. Naast reparaties aan de auto kan het zijn dat er berm- en wegdekschade is ontstaan. Een gespecialiseerd bergingsbedrijf kan hier ook herstelwerkzaamheden aan uitvoeren als dat nodig blijkt te zijn.

42 gedachten over “Repatriëring

Reacties zijn gesloten.